Регистрация на домейн през контролния панел

Domain name registration

С увеличаването броя на сайтовете в Интернет става все по-трудно и по-трудно да се намери подходящо име на домейн, което да е кратко и лесно за запомняне. Ето защо, ако попаднете на такова име, което е подходящо за вашия бизнес или личен сайт, се препоръчва да го регистрирате веднага. Дори, ако сайтът ви все още не е готов. Ние от Лонекс предлагаме бърза и лесна регистрация на домейн през контролния панел.

Освен това можете да регистрирате неограничен брой домейни чрез акаунта си при нас.

Влизане в контролния панел

Първата стъпка е да влезете във вашия уеб хостинг контролен панел. Можете да направите това чрез бутона за ВХОД в горния десен ъгъл на нашия сайт. След това трябва да попълните потребителското си име и парола в съответните полета. Натиснете бутона за вход, за да влезете направо в контролния панел.

Влезте в контролния панел

Регистрация на домейн

Можете лесно да регистрирате име на домейн чрез секцията Регистрирани домейни в уеб хостинг контролния панел. След като отворите това меню, трябва да кликнете върху бутона Регистрация / Трансфер на домейн от дясната страна.

Регистрация на домейн през контролния панел

Търсене на домейн

Ще се отвори нашата форма за търсене на домейни. До нея може да стигнете и като щракнете върху бутона Търсене на домейни в лявата странична лента на страницата.

Този формуляр ще ви помогне да намерите свободно име на домейн, за да го регистрирате. В секцията, озаглавена Търсене на домейн трябва да въведете името на домейна, което искате да регистрирате.

По-долу имате списък с всички видове домейни (TLDs), които можете да регистрирате. Имате и възможност да сложите отметка на всеки един от тях по отделно или накуп. По този начин ще можете да изберете какъв домейн да търсите.

Търсене на домейн през контролния панел
Потърсете вашия любим домейн

След това трябва да кликнете върху бутона за търсене. Това ще извърши търсене въз основа на предоставените от вас параметри. Ще бъдете препратени към следващата страница, за да видите домейните, които са достъпни за регистрация или прехвърляне.

Ако домейнът е достъпен за регистрация, ще видите бутон Регистрация до него. Ако се опитвате да регистрирате име на домейн, но се появява само опция за трансфер, това просто означава, че някой друг вече притежава името на домейна и то не е достъпно за регистрация.

В случай че притежавате този домейн, можете да го прехвърлите към нашата компания като изберете бутона Трансфер. За повече информация относно прехвърлянето на име на домейн, моля, вижте страницата трансфер на домейни.

Ако намерите домейна(ите), трябва да кликнете върху бутона Продължете с поръчката.

На следващата страница също имате възможност да направите ново търсене, ако резултатите от първоначалното търсене не са били задоволителни. Можете да продължите да променяте параметрите за търсене, докато не намерите домейн, който искате да закупите.

Там ще намерите отметка с име “Host this domain name with us” (“Хостнете този домейн при нас” ). Това ви дава възможност незабавно да хостнете името на домейна, след като изпратите плащането за регистрацията.

Промяна на WHOIS информацията

След като сте намерили домейна който търсите, идва момента да проверите вашите WHOIS данни. Моля, уверете се, че предоставяте точни данни за контакт. Тази информация ще бъде публично достъпна.

За ваше удобство WHOIS данните съответстват на информацията за вашия хостинг акаунт. Ако трябва да ги редактирате, просто посочете новите подробности в наличните полета.

Допълнителни услуги за вашите домейни

За някои домейни можете да закупите допълнителна услуга – WHOIS защита (наричана още ID защита), която ще скрие и защити вашата информация от публичното пространство. Имате възможност да поръчате и SSL сертификат.

Преди да продължите по-нататък, трябва да се съгласите с нашите Общи условия. Препоръчително е да се запознаете с тези документи.

Начини на плащане:

За да завършите процеса по регистрация на домейн(и) трябва да изберете начина на плащане, който искате да използвате. След това кликнете върху бутона Продължете отдясно, за да преминете към страницата с информация за плащане.

Начини на плащане

Веднага след като сте готови с представянето на данните за плащане, кликнете върху връзката Изпращане на плащане, за да закупите избрания домейн.

Сега знаете как да регистрирате домейн през контролния панел само с няколко бързи и лесни стъпки.

Ако все още имате колебания какво име да изберете за вашия сайт, прочетете предишната ни статия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *