PDF ръководство – как да тествате сайта си

PDF ръководство

Тези от вас, които са активирали опцията за безплатен пробен период, ще получат PDF ръководство как да тестват сайтовете си на нашата платформа.

Благодарение на интегрираното PDF ръководство, ще научите как да стартирате съществуващите си уебсайтове от нашите сървъри, без всъщност да ги прехвърляте.

По този начин ще можете да оцените качеството на нашите уеб хостинг услуги в реално време. Най-важното е, че ще може да прецените дали си струва да преминете към платена хостинг услуга.

Как да тествате услугата си с новото PDF ръководство?

В режим безплатен тест имате достъп до прилично количество ресурси и функции.

За да оцените по-ефективно услугата, добавихме PDF инструкции за това как можете да стартирате съществуващите си сайтове на нашите сървъри.

ВАЖНО: Инструкциите се основават на сценарий, съдържащ уебсайт, базиран на cPanel. Той обаче може да бъде приложен към всеки друг уебсайт.

Основни фази

Ръководството е разделено на 3 основни фази. Ето ги накратко:

  • Изтегляне на копие от съществуващия сайт – първо трябва да отидете до началната директория на cPanel Файловия мениджър. След това трябва да архивирате цялата папка public_html и да я изтеглите на вашия локален компютър;

ВАЖНО: Ако имате база данни, трябва да създадете “dump file” база данни чрез phpAdmin.

  • Качване файловете на уебсайта на сървъра – влезте в контролния панел и добавете името на вашия уебсайт като хостван домейн. После копирайте неговия IP адрес, посочен в “Default Route”.

Следващата стъпка е да отидете в папката на вашия домейн в секцията “Файлов Мениджър“, да качите архива на папката “public_html” и да я премахнете.

ВАЖНО: Ако уебсайтът използва база данни, трябва да създадете нова база данни от секцията “MySQL Бази данни”. После да влезете в PhpMyAdmin и да импортирате MySQL dump file, създаден в предишната стъпка;

  • Конфигуриране на уебсайта – на вашия локален компютър ще трябва да редактирате “hosts” файла като добавите IP адреса, който сте копирали по-рано. След това трябва добавите името на вашия сайт до него.

ВАЖНО: За уебсайтове, управлявани от база данни, първо трябва да зададете вашия MySQL хост на “localhost” и да преименувате базата данни и потребителското име с името на новосъздадената база данни.

Това е. След като изпълните всички стъпки в урока, ще можете да посетите вашия сайт от локалния си компютър или друго устройство и да заредите версията, която сте качили на нашите сървъри.

Къде да намерите PDF ръководството?

PDF ръководството вече е лесно достъпно от директна връзка в горната част на контролния панел.

Връзката “Тествайте сайта си” се намира отляво на секция “Помощ“, както е показано на екрана по-долу:

Тестайте сайта си - PDF линк

Ще бъдете подканени да изтеглите ръководството в рамките на 3 минути от първото и второто си влизане в контролния панел. Ще се появи специален изскачащ прозорец, както е показано по-долу:

Свалете pdf ръководството

С наскоро добавената PDF брошура, се стремим да ви помогнем да получите по-добра представа за нашите уеб хостинг услуги още от самото начало.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *